Jaanuarist hoiatavad kasiinod mängureid sõltuvuse eest

31. detsember 2008, 15:25

Uuest aastast jõustuva
hasartmänguseadusega nähakse ette karmimaid reegleid hasartmängude
korraldajatele ning täiendavaid piiranguid mängukohtadele. Ühtlasi tuleb
mängureid sõltuvuse eest hoiatada.

Jaanuarist jõustuva seaduse kohaselt peavad hasartmängu korraldajad hoiatama mängijaid hasartmängusõltuvuse eest ning kehtestama süsteemi, mis ei lase sõltlasi mängima, teatas rahandusministeerium. Vastavalt seadusele tuleb hakata kasiinosse sisenevaid inimesi tuvastama ning registreerima. Selline nõue aitab alaealisi ning ka sõltlasi mängukohtadest eemal hoida.

Uuest aastast alaneb toto (nt ennustused ja kihlveod) mängijate vanusepiir 18. eluaastale. Seadusega kehtestatakse vanusepiirang ka loterii mängijatele, mis tähendab, et alla 16aastased lapsed ei saa enam lotopiletit osta.

Seadusega piiratakse ka kasiinode ja õnnemängukohtade arvu ning kättesaadavust. Kõik olemasolevad mängukohad saavad kuni neile antud lubade kehtivusaja lõpuni tegutseda, kuid uued load tuleb taotleda juba uue seaduse alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2008, 15:34
Otsi:

Ava täpsem otsing