Warren Buffettil kolme kümnendi kehvim aasta

02. jaanuar 2009, 12:17

Warren Buffetti juhitav investeerimisfirma
Berkshire Hathaway aktsia hind kukkus möödunud aastal 32 protsenti, mis tähendab
et tegemist oli legendaarse investori kehvima aastaga vähemalt kolmekümne aasta
jooksul.

Suurem osa langusest toimus aasta viimases kvartalis, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg. Sellele vaatamata oli ettevõtte tulusus parem (õigemini vähem katastroofilisem), kui S P 500 indeksil. Viimase 20 aasta jooksul on Berkshire Hathaway tulemus ületanud indeksi oma 14 korral. Uudisteagentuuri andmetel lõpetasid positiivselt vaid kuus suurt (portfelli maht üle 250 miljoni dollari) USA aktsiaturule investeerinud 1591 fondist.

„2008. aastal polnud mitte kuhugi peituda,“ põhjendas Buffetti kehva tulemust varahaldusfirma Aqyuamarine Capital Management investeerimisjuht Guy Spier. Buffett üritas kindlustada seda, et Berkshire Hathaway tulemus on vähem halvem kui teistel, lisas ta.

Ajal, mil aktsiate hinnad langesid, ostis Buffett kolmandas kvartalis aktsiaid 3,9 miljardi dollari väärtuses tehes Berkshire USA suuruselt teise naftatöötleja ConocoPhillips suurimaks aktsionäriks. Kokku teatas Buffett möödunud aastal 12 ülevõtmisest võrrelduna kaheksaga 2007. aastal. Lisaks sellele ostis investor tööstuskonglomeraadi General Electric ja Goldman Sachs eelisaktsiaid kokku kaheksa miljardi dollari eest.


Warren Buffett Warren Buffett

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing