Klientide puudus suleb talveks Saaremaal kahe spaahotelli uksed

Kadrin Karner 05. jaanuar 2009, 00:00

Majanduslangus on nii suur, et kliente pole - ainult üks hotell majutab kõik kliendid ära, põhjendas sulgemist Kuressaare Sanatooriumile kuuluva spaahotelli Saaremaa Valss administratsioon. Spaahotellid Saaremaa Valss ja Rüütli on suletud kuni 28. veebruarini, ainult Meri jääb avatuks.

Kuressaare Sanatooriumi juhatuse liige dr Ivar Vipp olukorda ei kommenteerinud.

Haapsalu spaahotelli Laine juhataja kohusetäitja Velli Pruuli pidas Saaremaa hotellipidajate otsust mõistlikuks. "Arvestades, kui palju on Saaremaal spaasid, võib see täiesti õige otsus olla," ütes ta.

Pruuli kinnitas, et Lainel pole plaanis uksi sulgeda. "Võib-olla on kliente paari protsendi jagu vähem, aga praeguste broneeringute järgi tundub, et neid jagub," lisas ta.

Pärnu Tervise Paradiisi juhatuse liikme Jaan Ratniku sõnul on tuleviku kohta raske midagi öelda, sest viimasel ajal tehakse broneeringuid vaid lühikest aega ette. "Kuid selge, et jaanuar on selle valdkonna üks halvemaid kuid. See on üks paras kannatuste rada," tõdes Ratnik. "Mõlema püha ajal, nii jõuludel kui uuel aastal oli täitumus 100% lähedane," lisas ta.

Ratnik märkis, et madalperioodil üritatakse teha hooldustöid ning töötajad, kes saavad, võtavad puhkust.

Kuressaares asuva Grand Rose SPA Hoteli müügi- ja turundusosakonna juhi Liina Pärlini sõnul läksid ka neil aasta lõpp ja jõulupühad väga hästi. "Seoses majanduslangusega oleme arvestanud, et 2009. aastal turg kukub ja hotelli täitumus jääb väiksemaks kui eelmisel kahel aastal. Seetõttu teeme klientidele eripakkumisi," lisas ta. Hotelli sulgeda pole plaanis, aga mõned töötajad on Pärlini sõnul tööl osalise tööajaga.

"Ei ole plaanis kinni panna," kommenteeris Saaremaal Georg Otsa spaad pidava Legendijuhtimise ASi tegevdirektor Tarmo Sumberg. Täitumust pühade ajal hindas Sumberg normaalseks, kuid tõdes, et 2007. aastal oli siiski külastajaid rohkem.

Toila Sanatooriumi juhatuse liige Sulev Reelo on valmis, et alanud aastal läheb halvemini kui eelmisel aastal. "Otsime kulude kokkuhoiuvõimalusi. Oleme seotud gaasiküttega, mis on praegu suur koorem seljas ning otsime sellele alternatiive," märkis ta.

Reelo sõnul ei näe säästuplaanid ette sanatooriumi sulgemist talvekuudeks. "15. jaanuarini on maja päris hea täitumusega. Eks näis, mis edasi saab," sõnas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:53
    Otsi:

    Ava täpsem otsing