Parbus käskis naisel peidikust sularaha ära viia

Kadri Jakobson 05. jaanuar 2009, 00:00

Eriasjade prokurör Kadri Väling põhjendas Parbuse jätkuvat vahi all hoidmist asjaoluga, et mees võib vabaduses olles panna toime uusi kuritegusid, mõjutada tunnistajaid ja kokkuvõttes häirida kogu menetluse käiku.

Välingu sõnul näitab Parbuse tegutsemist seegi, et 4. detsembril, kui toimus tema kabinetis Tallinna linnavalitsuses läbiotsimine, helistas Parbus uurijate juuresolekul abikaasale ning käskis kodust lauasahtlist ja laealusest peidikust ära viia sularaha. "Seda abikaasa ka tegi," ütles Väling. "Parbus on oma tegevuses olnud motiveeritud rahast ja materiaalsetest hüvedest," lisas prokurör.

Välingu sõnul leiti 4. ja 11. detsembril toimunud läbiotsimistel Parbuse töökabinetis ja kodus sularaha, kinkekaarte, raamat ja muud. Töökabinetis toime pandud läbiotsimise käigus leiti prokuröri sõnul Karl Tihase "Eesti talurahvaarhitektuur", mille vahel väidetavalt kingiti Parbusele kinkekaart. Raamat maksab poes ligi 400 krooni.

"Kinkekaart leiti Parbuse kodust, sel polnud peal Tõnu Kortsu nime, kuid sel oli peal number, mille järgi päritolu tuvastati," ütles prokurör.

Parbuse kaitsja Raul Otsa sõnul on Parbus seni keeldunud ütlustest.

"Ta on olnud mitmes erinevas kambris, erinevate kaaslastega. Nagu öeldakse, kambrikaaslane ei pruugi alati sinu sõber olla," vihjas Otsa võimalikule uurimistaktikale.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing