Börsikommentaar: Aasta algas optimistlikult

05. jaanuar 2009, 07:10

Uus aasta algas aktsaiturgudele
optimistlikult. Aasiast alguse saanud tõusulaine liikus edasi Euroopasse ning ka
Wall Street alustas reedest kauplemispäeva positiivselt.

"On üsna oluline meeles pidada, et aktsiaturud toibuvad tavaliselt just kriiside ajal ning praegu üritatakse kohe pärast plahvatuse toimumist tolmupilvest läbi murda," põhjendas investeerimisfirma Seven Investment Management investeeringute juht Justin Urquahart Stewart uudisteagentuurile Reuters uue aasta esimese kauplemispäeva optimismi nii Aasia kui ka Euroopa aktsiaturgudel.

Ühes on kõik eksperdid samal meelel - mingil ajal saavutavad turud põhja ning hakkavad taas tõusma. Ühed arvavad, et see juhtus juba novembris, mil aktsiaturud kukkusid mitme aasta madalaimale tasemele ja hakkasid siis tasapisi tõusma. Teised usuvad, et põhi pole veel käes ning oodata tuleb veel kuid. Investeerimispanga JPMorgan Chase aktsiaturgude peastrateeg Thomas J. Lee kinnitas ajalehele The New York Times, et tema usub, et selle aasta alguses tuleb veel üks müügilaine.

Loe lisa tänasest Äripäevast

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2009, 07:10
Otsi:

Ava täpsem otsing