Presidentidest usaldas rahvas kõige enam Arnold Rüütlit

05. jaanuar 2009, 08:40

Arnold Rüütlit usaldas tema ametiajal
keskmiselt neli Eesti inimest viiest, see muudab ta taasiseseisvunud Eestis
rahva seas kõige enam hinnatud presidendiks, kirjutab postimees.ee.

Rüütlit usaldanud inimesi oli tema ametiajal keskmiselt 79 protsenti, selgus kaitseministeeriumi korraldatud institutsioonide usaldusväärsuse küsitlusest.

Praegune president Toomas Hendrik Ilves on pälvinud 73 protsendi vastanute usalduse ja Lennart Merit usaldas tema viimasel ametiaastal 70 protsenti inimestest. Et enne 2001. aastat ministeerium selliseid küsitlusi ei teinud, ei saa Meri varasemate aastate populaarsust teiste presidentide omaga võrrelda.

Rüütel lausus, et arvestas oma tegevuses rahva toetusega. «Usun, et rahva ootused ja minu arusaamad langesid täielikult kokku, selles mõttes astusime ühte sammu,» ütles ta. Rüütli sõnul ei õnnestunud aga kõike soovitut presidendina ellu viia, sest probleeme oli väga palju.

Postimehe kolumnist Enn Soosaar lausus, et Eestil on olnud kolm head presidenti, ent tema hindab enim siiski Merit. Taasiseseisvunud Eesti esimene president algatas Soosaare sõnul mitmeid suuri ettevõtmisi, mis olid pikas perspektiivis riigile olulised, ent mida osa elanikkonda ei mõistnud.

Uuringufirma Saar Poll juhataja Andrus Saar selgitas Rüütli suuremat populaarsust mitte-eestlaste suurema usaldusega tema vastu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2009, 08:40
Otsi:

Ava täpsem otsing