Swedbank ühendab Balti riikide elukindlustusseltsid

05. jaanuar 2009, 13:15

Selle aasta jooksul ühendab Swedbanki
Balti panganduse üksus elukindlustusteenust pakkuvate äriühingute juhtimise,
teatas pank.

Täna kuuluvad Swedbanki gruppi Eesti suurim elukindlustusselts AS Hansa Elukindlustus, millel on ka Lätis registreeritud filiaal ning eraldi äriühing UAB “Hansa Gyvybes Draudimas” Leedus. Plaanitav uus äriühing registreeritakse Eestis, selle filiaalid hakkavad tegutsema Lätis ja Leedus.

„Selle sammu muutis mõistlikuks ja vajalikuks Swedbankis viimastel aastatel järjest süvenenud elukindlustuse alane koostöö,” kommenteeris AS Hansa Elukindlustuse juht Mihkel Mandre. „Elukindlustusseltside integreerimine ei too endaga kaasa muutusi meie tänastele klientidele ega klientide lepingute muudatusi. Elukindlustusseltside ühendamise eesmärkideks on suurem efektiivsus, tõhusam ja kiirem tootearendus ning professionaalsus. Samuti tahame vähendada erinevast juhtimisest, praktikatest, järelvalvest ning regulatsioonidest tulenevat keerukust ja kulu.”

Eestis on sarnase protsessi läbi teinud SE Sampo Life Insurance Baltic ja Seesam Life Insurance SE ning konsolideerimiskavatsusest on teada andnud ka Ergo Elukindlustuse AS.

Tulevane ühine elukindlustusselts hakkab olema suurim Baltikumis ja märkimisväärne ka Kesk ja Ida-Euroopa kontekstis, hõlmates umbkaudu 300 000 klienti. Kliendivarade maht on umbkaudu 4.6 miljardit krooni ja kindlussummasid on kokku üle 70 miljardi krooni.

Swedbank on elukindlustusteenust pakkunud Eestis alates 1996., Lätis 2005. ja Leedus 2004. aastast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2009, 13:15
Otsi:

Ava täpsem otsing