Uus eluase maksab müügis olevatest poole vähem

05. jaanuar 2009, 12:02

Praegu võib uue kodu ehitada poole
odavamalt kui paar aastat tagasi. Ehitushind võib olla isegi 800-900 eurot (12
500-14 000 krooni) ruutmeetri kohta, avaldas biznews.lv.

NCH Advisors Inc. Kinnisvaraekspert Karlis Cerbulis ütles, et kinnisvarahinnad hakkavad üha rohkem vastama tegelikkusele. "2009. aastal võib kinnisvaraturg saavutada madalaima punkti, hakates aasta lõpus stabiliseeruma," prognoosis ta ajalehes Diena bizness. Haiget saavad eksperdi sõnul kõik turusegmendid, kuid eriti halb seis ähvardab eluasemeturgu.

Praegu võib meie arvestuse järgi ehitada uue eluaseme ehitada odavamalt, kui on hind, millega kinnisvaraarendajad uusehitisi müüvad, seejuures peavad paljud müüma alla omahinna. See tähendab, et paljud arendajad on sattunud lootusetusse seisu," rääkis Cerbulis. "Betooni, bensiini, tööjõu ja muu hinna languse tõttu tulime järeldusele, et uue eluaseme saaks ehitada poole odavamalt. Jutt võib käia isegi 800-900 eurost ruutmeetri kohta."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. January 2009, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing