LHV: nn suure raha naasmist Tallinna börsile on veel vara loota

07. jaanuar 2009, 16:07

Tallinna börs taastub, kuid nn suure raha
tagasitulekut on veel vara oodata, ütlesid aripaev.ee-le LHV analüütikud Sten
Pisang ja Henri Adams.

LHV hinnangul võttis Tallinna börs järsema suuna allapoole eelmise aasta septembris ning kukkumine kestis detsembri alguseni. „Hetkel on tegemist pigem kerge taastumisega. Viimaste päevade kiirest tõusust ei tasuks siiski liiga eufooriasse sattuda, sest vaatamata allamüüdud aktsiahindadele on makromajanduslikud näitajad jätkuvalt halvenevad,“ vastasid LHV analüütikud.

„Samuti usume, et suure raha naasmist Tallinna börsile on veel vara oodata. Hetkel tundub, et valdavalt on turgu suunamas spekulandid ja väikeinvestorid, kuid jätkusuutlik tõus eeldaks ka institutsionaalsete investorite turule sisenemist,“ selgitasid analüütikud.

LHV analüütik Madis Toomsalu ütles USA börsi puudutavas kommentaaris, et aktsiaturud on viimase pooleteise kuuga kenasti taastunud ning aastavahetus on mõjunud positiivselt.

„Samas on viimase nädala kiire tõus toimunud väikese käibega, mistõttu pikaajalisi järeldusi sellest teha ei maksa,“ selgitas Toomsalu ning nentis, et kuni Obama ametisse astumiseni suudab turg eeldatavalt positiivset tooni hoida, peale seda võib järgneda sell the news reaktsioon (müüge-uudiseid-reaktsioon - toim). „Negatiivsed uudised ja makroandmed on unustatud kiiresti, kuid mingil hetkel investorite meeleolu taas muutub ning ähvardavalt suur eelarvedefitsiit hakkab optimismi pärssima,“ ütles analüütik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 18:24
Otsi:

Ava täpsem otsing