Meerits: tegemist ei pruugi olla trendi muutumisega

07. jaanuar 2009, 16:51

Reaalmajanduse nõrku numbreid vaadates
ütles Eesti Investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits, et ta USA ja
Aasia börsil trendi pööret ei oota, samuti ei usu ta Tallinna börsi kestvasse
tõusu.

„Vahepeal olid hinnad väga madalad ja selle taustal on mõistetav, et mingeid põrkeid toimub, aga kui arvestada seda, et reaalmajanduses on oodata suhteliselt kehvasid numbreid, siis ka see ei pruugi olla veel lõplik trendi pöördumine,“ ütles USA ja Aasia börsidest rääkides Meerits.

„Seal samas ta (Äripäeva analüütik Tõnis Oja- toim) kirjutas ka, et see kandepind ei ole väga lai. Ma ei riskiks veel praegu midagi ennustada, kus suunas need trendid lähevad,“ kommenteeris Heldur Meerits seisu Tallinna Börsil ning nõustus ühtlasi Äripäeva analüütiku Tõnis Oja mõttega.

Oja kirjutas täna, et uus aasta on Tallinna börsil alanud üsna tormiliselt, aktsiate hinnad on kolme esimese kauplemispäevaga kerkinud pea kümnendiku võrra ning jätkas: „Samas ei maksa nende päevade hinnatõusust väga leili minna ja kaugeleulatuvaid järeldusi teha. Ehkki käibed on mõnevõrra suuremad kui eelmise aasta lõpus, pole nad nii suured, et võiks järeldada välisfondide või isegi kodumaiste fondide ostuhuvi.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 17:42
Otsi:

Ava täpsem otsing