Nõges börsidelt pikka tõusu ei ootaks

07. jaanuar 2009, 18:24

USA ja Aasia börsidel tuleks lühiajalisi
tõuse ja mõõnasid püüda, Tallinna börsil on seis määratlematu, ütles
aripaev.ee-le antud kommentaaris Gamma Holding OÜ suuromanik Arvo Nõges.

„Ma arvan, et ühtepidi leiab põhjuseid, miks ta võiks minna paremaks aga teisalt on määramatust Eesti ettevõtete rahastamise, finantseerimise osas nii palju. Enne kui sealt mingit kindlamat selgust ei saa, mine tea mis pankade edasine käitumine teeb,“ ütles Nõges.

Eelmise aasta lõpus saavutatud aktsiahindasid Tallinna börsil nimetas Nõges põhjendamatult madalateks ning möönis, et aasta alguses toimunud kümne protsendiline põrge võib anda aimu jätkusuutlikkusest. „Baltikumis võib oodata umbes nädalast rahulikumat tõusmist,“ lisas ta.

USA ja Aasia börsist rääkides Nõges väga pikka positiivset trendi oodata ei julgeks, kuid soovitab kauplemisel lühiajalisi tõuse ja mõõnasid ära kasutada. „Kui varem tegelesin investeerimisega siis viimase aasta järeldus ehk õppetund endale oli, et investeerimisega tuleb tegeleda siis kui selleks on sobiv aeg,“ rääkis Gamma Holding suuromanik isiklikust kogemusest.

Äripäeva analüütik Tõnis Oja kirjutas täna ennelõunal aripaev.ee-s, et uus aasta on Tallinna börsil alanud üsna tormiliselt, aktsiate hinnad on kolme esimese kauplemispäevaga kerkinud pea kümnendiku võrra. "Samas ei maksa nende päevade hinnatõusust väga leili minna ja kaugeleulatuvaid järeldusi teha. Ehkki käibed on mõnevõrra suuremad kui eelmise aasta lõpus, pole nad nii suured, et võiks järeldada välisfondide või isegi kodumaiste fondide ostuhuvi," analüüsis Oja.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2009, 18:24
Otsi:

Ava täpsem otsing