Läti energiamonopol sai stabiilsusprogrammiga vastu pükse

08. jaanuar 2009, 15:11

Läti endine energiamonopol Latvenergo kadis
riigi majanduse stabiliseerimisprogrammist kahju, kuna tema krediidireiting
alanes, vahendas biznews.lv.

Moody's Investors Service langetas Läti riigi majandusolukorra tugeva halvenemise tõttu krediidireitingut, mille tõttu kannatas ka Latvenergo kontserni krediidireiting. Moody'se negatiivne prognoos on seotud valitsuse majandusprogrammi riskidega, selgitas Latvenergo juht Andris Siksnis.

Latvenergo on suurpankade kõrval ainus Läti ettevõte, millele Moody's hinnanguid annab.

Praegu on Moody's hoiatanud, et alandab Läti reitingut veelgi, kui ilmnevad pikaajalisse majanduskriisi langemise ilmingud. Samas, kui reiting langeb veel kahe astme võrra, tõusevad Latvenergo krediidikulud hüppeliselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing