Sampo ja Nordea väldivad suuremaid ümberkorraldusi

08. jaanuar 2009, 12:29

Erinevalt Swedbankist ja SEBst pole Sampo
ega Nordea selleks aastaks suuremaid muudatusi kavandanud. Välditakse
töötajate koondamist ja ka väikelaenudega seonduv jääb samaks.

Sampo panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur ütles, et üldine majanduslangus nii maailmas kui Eestis on toonud kaasa ka olulise mahtude languse panganduse teatud valdkondades nagu laenudes ja investeeringutes. See kõik ei jäta puudutamata ka Sampot.

"Tegeleme praegu panga eesmärkidest ja majanduskeskkonnast tuleneva ressursside analüüsiga ja reorganiseerimise protsessiga. Oleme otsustanud keskenduda lisaks efektiivsuse, konkurentsivõime säilitamise ja klientide hoidmise eesmärgile kindlasti ka oma töötajatele," lisas ta.

"Pank ei ole plaaninud pangakontorite arvu vähendada, sest meile on oluline oma klientide jätkuv suurepärane teenindamine. Küll on võimalik osade kontorite ümberpaiknemine vastavalt klientide ootustele ja ärimahtudele. Näiteks sellest esmaspäevast alates on avatud uus Sampo panga kontor Tallinnas Kaubamaja tänaval," märkis ta.

Vanajuure sõnul pole Sampo pank möödunud aastal kontoreid sulgenud. Selle asemel avati uued kontorid Pärnus ja Viljandis.

Muutustest panga teenustes rääkis Vanajuur, et Sampos on väikeste krediiditoodete ülempiir 50 000 krooni ja seda ei kavatseta muuta. "Oluline ei ole mitte limiidi enda piir, vaid ikka inimeste, kes seda taotlevad, maksevõime ja sissetulek," lisas ta.

Vanajuur märkis, et pangatellerite töökohustused uuest aastast ei muutu. Tellerid nõustavad kliente nii väikelaenude, säästmise kui igapäevaarvelduste teemal.

Nordea panga kommunikatsioonijuht Kristel Peikel ütles, et alanud aastal Nordeas erilisi ümberkorraldusi ei too, samas on loomulik, et ettevõte peab olema liikumises ja arengus, et oma klientide parimat pakkuda.

"Töötajaid koondada plaanis ei ole. Avasime enne jõule kaks uut täisteenindusega kontorit - Jõhvis ja Tartus," lisas ta. Hetkel pole Nordeal plaanis väikelaenu ülempiiri tõsta ning tellerite õigused sõltuvad nende kvalifikatsiooni astmest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2009, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing