Memory tuleb jälle

Mari Hiiemäe 09. jaanuar 2009, 00:00

Otsus kontserdisarjaga jätkata tekkis korraldajatel Vanemuise teatrijuhi Paavo Nõgene sõnul juba eelmise hooaja etenduste käigus, kuna publiku huvi sarja vastu oli lihtsalt nii suur.

Möödunud aasta Memory-kontserte saatis erakordne publikumenu ning etendused müüdi üksteise järel välja. Kõigil soovijatel populaarsetele kontsertidele piletid saada ei õnnestunud. Need aga, kes kuulamas käisid, jäid rahule ja teatasid, et sama seeria kontserte tasuks kindlasti teinegi kord kuulama minna, kui neid vaid toimuks. Sellise innustava vastukaja taustal asus Memory-gala korraldusgrupp järgmist kontserdisarja ette valmistama.

"Näe pidingi oma sõnu sööma, kuigi eks neid ole tore süüa, kui sellest sõltub nii toreda asja jätkumine," rõõmustas Nõgene tänavuste kontsertide eel.

Tõenäoliselt on Memory kujunenud piisavalt tugevaks kaubamärgiks, et Eesti heitlikul muusikamaastikul vastu pidada. "Järgmisel aastal tuleb Memory jälle, mina seda enam öelda ei julge, et sellel lõpp on," lubas Nõgene.

Nõgene sõnul on peamisteks Memory-kontsertide menu põhjusteks ürituse kvaliteet ja mastaap. "Sellist kava selliste solistide esituses ning sümfooniaorkestri saatel ei saa mitte kusagilt mujalt," teatas Nõgene veendunult. Nõgene sõnul lauldakse muusikalihitte kontserdiversioonides üle kogu maailma ning Eestiski päris palju, kuid seda kõike väiksemate koosseisudega ning ansamblite esituses. "Memory on aga alati orkestri saatel," kinnitas Nõgene.

Memory 2009 ettekandmisest võtab koos orkestriliikmetega osa 60 inimest ning esitusele tulevad unikaalsed palad nii Eestis etenduvatest muusikalidest kui ka neistki, mis siinmail tõenäoliselt kunagi lavale ei jõua.

Tänavune Memory esitleb muusikali "Ämbliknaise suudlus", mida saab Vanemuises lavastusena näha alates tänavusest oktoobrist, samuti palasid mais esietenduvast kontsertlavastusest "Queen - the doors of time". Kindlasti on kavas ka laulud sellistest muusikalidest-ooperitest nagu "Ruja", "Detektiiv Lotte", "Ooperifantoom", "Kabaree", "Cats" jt.

"Tänavune kontsert on selles mõttes eriline, et laval on palju laulvaid näitlejaid, üldmeeleolu on lõbusam ja kavas on päris palju lustakaid laule," iseloomustas programmi Gerli Padar, kes on kaasa teinud ka mitmel varasemal Memory-galal.

Lisaks Padarile säravad laval solistidena Maarja-Liis Ilus, Tanja Mihhailova, Maria Soomets, Aivar Tommingas, Hannes Kaljujärv jt.

Konferansjee rollis on nagu möödunudki aastalgi Tarmo Leinatamm.

Memory 2009 on Vanemuise muusikalikontsertide seerias juba viies. Sarjasiseseid üksikkontserte koos tänavustega on viie toimumisaasta peale kogunenud juba 38.

"Eesti oludes on seda ikka väga palju," rääkis Nõgene ning lisas, et Memory on oluline ainuüksi juba seetõttu, et ükski teine muusikalilaulude projekt pole Eestis nii kaua vastu pidanuid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing