Töötute arv kahekordistus

Kadrin Karner 09. jaanuar 2009, 00:00

Puhastusteenuseid osutava Clean Planet OÜ juhatuse liige ja Tallinna piirkonna juht Rainer Ilves ütles, et paljud otsivad lisatööd, et maksta kinni liisinguid. Kui varem otsiti aktiivsemalt tööd Ida- ja Lääne-Virumaal, siis nüüd ka Tallinnas ja Tartus. Palga suhtes on leplikumad tallinlased, kes on osalise tööaja puhul nõus töötama ka vähema kui kehtestatud miinimumtasu eest.

Kuigi tööd CleanPlanetil juhi kinnitusel jätkub, on märgata ettevõtete kokkuhoidlikumaks muutumist. "Pigem püütakse reguleerida nii, et ärme korista viis korda nädalas, vaid kolm korda," rääkis Ilves.

Tooteesitlusi korraldava Degusteri juhi Lauri Viliberti sõnul on tõsiseid tööotsijaid varasemast rohkem. "Need, kes viimase värbamisega tulid, tahavad ka jääda," ütles ta.

CV-Online'i andmetel kasvas Eesti andmebaasis aktiivsete elulookirjelduste hulk mullu 22 protsenti. "Tööotsijaid hakkas rohkem lisanduma oktoobri teisest poolest ja eriti suure lainena on hakanud CVsid tulema jaanuari alguses," ütles tööportaali turundusjuht Raimo Matvere.

Mullu 31. detsembril oli tööturuametis registreeritud 30 374 töötut. Uute töötutena registreeriti detsembris 6659 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing