Börs: Aasias kardeti ettevõtete kasumite kukkumist

09. jaanuar 2009, 08:54

Aasias paistsid täna silma autotoojad ja
tehnoloogiakompaniid aktsiate langusega. Investorid kardavad, et kukkuv nõudlus
vähendab ka ettevõtete kasumeid. Üldine börsipilt Aasias on kirjult valdava
suunata.

Nissani aktsia kukkus viis protsenti. Ettevõte teatas, et koondab Suurbritannias töötajad nõudluse vähesuse tõttu. Taiwani Asustek Computer prognoosis kvartalikahjumit. Aktsia kukkus seitse protsenti.

Seevastu nn. kaitsvate sektorite esindajatel läks hästi. Jaapani õlletootja Sapporo Holdings tõusis 2,3 protsenti. Ettevõte teatas, et alanud aastal kasvab tõenäoliselt õlle müük. Austraalia suurima pagaritöökoja Goodman Fielderi aktsia tõusis 9,1 protsendise tõusuga kahe aasta tipptasemele.

Meie aja järgi kella 8:30 paiku oli Jaapani aktsiaturg taandunud 0,5 protsenti, Taiwan 0,7 protsenti, Korea 2,1 protsenti, India 2,3 protsenti ja Vietnam 0,2 protsenti.

Hongkongi aktisaturg võttis juurde 1,2 protsenti, Hiina kaks protsenti, Austraalia 1,1 protsenti, Singapur 0,8 protsenti, Malaisia 0,8 protsenti, Tai 0,01 protsenti, Indoneesia 0,6 protsenti ja Pakistan 2,4 protsenti. Pakistani börs on ka Aasias tänavu sealses rahas kuue protsendiga suurim tõusja. Suurim kannataja on ühe firma raamatupidamisskandaalist kantuna India aktsiaturg, mis on laskunud 3,6 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2009, 08:54
Otsi:

Ava täpsem otsing