Presidendilt peksa saanud peaminister astub ilmselt tagasi

09. jaanuar 2009, 12:21

Gruusia ajakirjanduse andmetel esitab
pärast füüsilise kallaletungiga lõppenud konflikti Saksamaale
terviseuuringutele sõitnud valitsusjuht Grigol Mgalobliðvili lähipäevil
tagasiastumisavalduse, vahendas Interfaks.

Mgalobliðvili sõitis 31. detsembril koos perekonnaga Saksamaale. Ametlikuks põhjuseks, nagu kirjutas ajaleht Rezonansi, oli halvenenud tervis. Samas eksisteerib ka mitteametlik versioon, mille kohaselt kirjutas peaminister juba detsembri lõpus valmis tagasiastumisavalduse, kuid see pole saanud veel president Mikheil Saakaðvili allkirja.

Mõningatel andmetel teeb Mgalobliðvili tagasiastumisavalduse aga Saksamaal.

Varasemast on teada, et Gruusia presidendi ja peaministri vahel puhkes sõnasõda, mis lõppes sellega, et Saakaðvili viskas Mgalobliðvilit teleri puldiga, seejärel lõi teda aga näkku. Peale seda vahejuhtumit esitaski peaminister tagasiastumispalve. Ametlikku kinnitust sellele aga pole.

Intervjuus telekanalile Rustavi 2 ütles Mgalobliðvili, et läbib Saksamaal meditsiiniuuringud ja pöördub varsti Gruusiasse tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2009, 15:15
Otsi:

Ava täpsem otsing