Parteid lubavad valimisreklaamiga kokku hoida

10. jaanuar 2009, 21:21

Riigikogus esindatud parteid lubavad selle
aasta Euroopa Parlamendi ja kohalikel valimistel kokkuhoidlikumat
reklaamikampaaniat.

Erakondade peasekretärid kinnitasid uudistesaates Aktuaalne Kaamera, et plaanivad tänavu valimisreklaamile kulutada kas sama palju või vähem kui 2007. aasta riigikogu valimistel. Seis majanduses on keeruline ja toetajaid raskem leida, teisalt on majanduskonjunktuuri langus langetanud ka reklaami hindu.

Eelmistel Euroopa Parlamendi valimistel kõige parema tulemuse saavutanud Sotsiaaldemokraadid plaanivad valimisreklaamile kulutada kokku 10 miljonit krooni, kuid vajadusel ollakse valmis numbreid ümber hindama, ütles partei peasekretär Randel Länts. Partei esinumber Euroopa Parlamendi valimistel on rahandusminister Ivari Padar.

Reformierakond ei kavatse valimisreklaamile kulutada enam kui 2007. aastal, ütles Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

IRL kavandab valimisreklaamile kulutada umbes 10 miljonit krooni ja nimetab esinumbritena Euroopa Parlamendi valimistel Tunne Kelamit, Andres Herkelit ja Marko Mihkelsoni. Partei peasekretäri sõnul on nimekirjas oodata ka üllatusi.

Keskerakonna esinumbrid on Erdgar Savisaar, Siiri Oviir ja Vilja Savisaar ning hinnangulised valimisreklaami kulud alla 30 miljoni krooni.

Rahvaliidu üheks esinumbriks võib saada endine rahandusminister Aivar Sõerd, reklaamikulud jäävad 5 miljoni krooni ringi. Rohelised plaanivad kulutada 3-4 miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. January 2009, 21:50
Otsi:

Ava täpsem otsing