Lugeja arvab

ÄP 12. jaanuar 2009, 00:00

  Millist kinnisvara saab lubada keskmist palka teeniv tallinlane?
 • Artikli autor eeldab, et inimeste elu missioon on "laenata nii palju kui võimalik ja osta selle eest kinnisvara".
 • Eesti keskmine elamispind on Paide tüüpkorter. Tallinna tüüpkorter on juba üle keskmise. Maja Tallinnas on väga rikka inimese lõbu. Nelja-viie aastapalga eest saab endale lubada maja Aafrikas, kui ise palmiokstest valmistada.
 • Rusikareegel on see, et üle 4-5 aastapalga ei tuleks maja eest maksta. Keskmise palgaga tähendab see umbes 700 000 kr. Isegi teise rusikareegliga, et maja ruudu eest võiks maksta umbes 1 keskmise palga, tuleb 100-ruuduse maja hinnaks ca 1,2 milli. Siin aga soovitab "härra ekspert" osta selle raha eest 3toalise tüüpkorteri. Sõimaks, ja räigelt, aga ei tohi.
 • Saage aru, praegu saab ilma vaid nendelt, kellel on HÄDA. Ja kui kvaliteetmaja omanikul ei ole häda, siis palun jääge viisakaks, ostke odavalt hädaliste käest ja ärge nõudke odavat kraami inimeselt, kellel pole häda. See on sama, kui et lähen naabrimehe juurde ja ütlen, näed, pankrotihaldur müüs kelleltki hädaliselt korteri poole hinnaga, nüüd müü sina oma eluase mulle poole hinnaga.
 • Säästud, nagu teada, tekivad ikka säästmisest, mitte iseenesest. Ja kui inimene ei säästa, siis loomulikult võib mõelda, et kustkohast see sissemakse tuleb. Aga tean noori inimesi, kes on sadu tuhandeid kõrvale pannud. Lihtsalt nad ei ole pidutsenud. Tänased hinnad on igati normis juba. Kellele ei meeldi, ärgu ostku. Aga ärgu ka kisagu. Turumajandus on, mitte kisamajandus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  24. November 2011, 17:53
  Otsi:

  Ava täpsem otsing