Iiri pankade juhid astuvad järjest tagasi

12. jaanuar 2009, 10:12

Iiri keskpanga juht Brian Goggin võib
ametist taganeda pärast valitsuse kahe miljardi euro suurust rahasüsti,
kirjutab Reuters.

Pangajuhi kohalt lahkumine peaks juhtuma märtsikuus.

Iiri valitsus lubas rahaliselt aidata Allied Irish Banksi kahe miljardi euroga, mis annab valitsusele 25protsendilise hääletusõiguse ning Anglo Irish Banki 1,5 miljardi euroga, mis annab valitsusele 75protsendilise kontrolli.

Jutud käivad ka Allied panga juhi Eugene Sheehy lahkumise kohta, kes asus juhina tööle aastal 2005.

Möödunud kuul astusid mõnetunnise vahega tagasi ka Anglo Irish Banki juhtivtöötajad Sean FitzPatrick ja David Drumm, kui avastati 87 miljoni euro suuruses laene, mille FitzPatrick oli pangalt saanud ning millest aktsionäridele midagi ei räägitud. Ka panga finants- ja riskijuht William McAteer astus kolmapäeval tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2009, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing