President Ilves: töölepingu seaduses mitmed lohakusvead

12. jaanuar 2009, 10:22

President Toomas Hendrik Ilves kuulutas
täna välja töölepingu seaduse ja märkis sel puhul tehtud avalduses, et seaduses
on mitmed lohakusvead.

Riigikogus 17. detsembril 2008 vastu võetud töölepingu seaduse väljakuulutamise kohta tehtud avalduses on kirjas, et vajadus uue töösuhteid reguleeriva seaduse järele on ilmne. "Samas on kahetsusväärne, et seaduse rakendussätete peatükis on mitmeid ebakõlasid," seisab avalduses.

Märkimisväärseima näitena tõi ta välja selle, et seaduses muudetakse süümevande andmise korra kohta käivat sätet, mille toime on 16 aastat tagasi lõppenud ning mille muutmine võib põhjustada segadust.

"See jätab mulje, et mitme ministeeriumi koostöös valminud seaduseelnõu koostamisel ja selle hilisemal menetlemisel Riigikogus ei süvenetud vajalikul määral, mis ei suurenda lugupidamist ja usaldust seaduslooja vastu," teatas president.

"Loodan, et enne seaduse jõustumist 1. juulil 2009 teeb Riigikogu seadusesse asjakohased muudatused ehk teisisõnu – parandab oma praagi," seisab tema avalduses.

President Ilves pidas vajalikuks meenutada, et tema ülesanne on otsustada, kas seadused on põhiseadusega kooskõlas, mitte aga juhtida tähelepanu seadustesse sattunud lohakusest tulenevatele vigadele. "Praegu peab riigipea täitma paraku ka seda rolli," teatas ta.

President kuulutas täna välja ka Riigikogus 17. detsembril 2008 vastu võetud elektrituruseaduse täiendamise seaduse.

Loe uuest töölepinguseadusest ka aripaev.ee õigusblogist .

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 14:01
Otsi:

Ava täpsem otsing