Eestisse lisandus mullu 86 advokaati

13. jaanuar 2009, 12:02

Eestis sooritas mullu advokaadieksami 86
inimest, mis on kolmandiku võrra enam kui 2007. aastal, teatas Eesti
Advokatuur.

Advokaadieksami tulemusena said advokatuuri liikmeks 18 vandeadvokaadi abi, vandeadvokaadi vanemabi eksami sooritas edukalt 16 isikut ning kõrgema kutsenimetuse taotlemisel lisandus advokatuuri 52 vandeadvokaati.

Advokaadieksamite arv tõusis mullu kolmandiku võrra, ütles advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg.

Tartus lisandus eelmisel aastal üks vandeadvokaadi abi, üks vandeadvokaadi vanemabi ja kolm vandeadvokaati, Pärnus üks vandeadvokaadi vanemabi ja kaks vandeadvokaati ning üks vandeadvokaat Paides, ülejäänud lisa advokatuuri liikmetele tuli Tallinnast.

Aasta jooksul pidas advokatuuri kutsesobivuskomisjon 26 istungit, mis oli nelja võrra rohkem kui 2007. aastal ning suurenes ka eksamineeritavate arv. 2007. aastal toimus 78 ning eelmisel aastal 104 eksamit.

Eesti Advokatuuris on 665 liiget, kellest 408 on vandeadvokaadid, 138 vanemabid, 104 abid ja 15 assotsieerunud liiget. Tegevuse on erinevatel põhjustel peatanud 97 liiget.

Advokaadiks soovija peab vastama advokatuuriseaduses sätestatud nõuetele. Tal peab olema juriidiline kõrgharidus, ta peab valdama kõnes ja kirjas eesti keelt, olema aus ja kõlbeline ning sooritama advokaadieksami. Advokaadiks soovija peab esitama ka advokaadibüroo pidaja nõusoleku advokatuuri liikmekandidaadi tööle võtmiseks.

Advokaatide kutseühenduse Eesti Advokatuur loomisest möödub tänavu 90 aastat. Advokatuuri esimees on vandeadvokaat Aivar Pilv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2009, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing