Valga korvpallimeeskond kaotas nimesponsori

13. jaanuar 2009, 14:38

Eesti korvpalli meistriliigas kolmandat
kohta hoidev Valga Welg vahetas eelmisel nädalal nime KK Valga vastu, sest
suurtoetaja, Valga suurim autolammutuskoda OÜ Welg Varuosad loobus
sponsorlepingust.

"Meie käibelangus on nii suur olnud, et me ei suuda enam meeskonda rahaliselt toetada," põhjendas Welg Varuosade osanik ja juhatuse esimees Märt Rebane.

Welg Varuosad toetas Valga esindusmeeskonda kaks ja pool aastat. "Meeskonna aastaeelarve on 2-2,5 miljonit krooni ja meie oleme seni katnud sellest umbes viiendiku," ütles Rebane. Seega on autolammutuskoda toetanud kodulinna korvpallitiimi aastas 400-500 000 krooniga.

Welg Varuosad asutati 1997. aastal. Firma müügitulu 2006. aastal oli 8,6 miljonit krooni ja 2007. aastal 8,2 miljonit. Puhaskasum oli mõlemal aastal veidi üle miljoni krooni. Firma omanikud on võrdselt Märt Rebane ja Ranno Bundsen.

Welg Varuosade juht Märt Rebane on ühtlasi ka mittetulundusühingu SK Kolmvedu juhatuse esimees. Spordiklubis Kolmvedu tegutseb peale esindusmeeskonna veel kolm korvpallitiimi erinevates Eesti liigades. Pärast nimesponsori loobumist osalevad kõik neli Valga meeskonda nüüd KK Valga nime all.

Märt Rebase sõnul toetab Valga esindusmeeskonda kokku umbes 50 firmat. "Lisaks Welg Varuosadele on korvpalli toetamisest majandussurutise tõttu loobunud veel mitmed ettevõtted, näiteks ehitusvaldkonnas tegutsevad firmad," rääkis ta. "Neid ettevõtteid, kes toetusraha ülekannetega on viivitanud, on aga veelgi enam," lisas Rebane.

Tema kinnitusel jätkab KK Valga kindlasti selle hooaja lõpuni mängimist. "Me otsime aktiivselt ka uut nimesponsorit," lausus Rebane. "Teeme firmadele koostööpakkumisi ja loodame suursponsori leida," ütles ta.

Pärast Welg Varuosade ärakukkumist on Valga esindusmeeskonna suurimaks toetajaks saanud Valga linn, võimaldades kasutada spordihalli ning toetades meeskonda kokku poole miljoni krooniga aastas. Valga linnapea Ivar Unt ütles ajalehele Valgamaalane, et ei pea linna osaluse suurendamist meeskonna eelarves praegu võimalikuks.

Valga esindusmeeskond KK Valga on Eesti meistriliigas praegu kolmandal kohal, Balti liigas on meeskond säilitanud lootuse pääseda kuue parema hulka.

Tartu Fausto ja Valga Welgi mäng Tartu Fausto ja Valga Welgi mäng

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2009, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing