BÖRS: neli päeva langust Aasias asendus tõusuga

14. jaanuar 2009, 10:07

Neli päeva järjest kestnud languse järel on
täna Aasias taas aktsiad ülespoole liikumas.

Sealsete börside suurimaks kerkijaks on täna Hiina, mille CSI 300 indeks on tõusnud 4,21 protsenti. Tõusu taga on spekulatsioonid, et Hiina keskpank kärbib intressimäärasid juba kuuendat korda alates septembrist. CSI indeksi tänane tõus on suurim alates 3. detsembrist.

Hiinale järgneb India BSE Sensex indeks 2,66protsendise kerkimisega ning Singapur tõusuga 1,76 protsenti. Hongkongi Hang Seng indeks on kasvanud 1,58 protsenti ja Jaapani Nikkei 0,29 protsenti. Jaapani tõusu taga on energiatootjad, kelle aktsiaid aitasid kerkima veidi tõusnud naftahind, kirjutas Bloomerg.

Nafta hind tõusis 0,5 protsenti, aidates naftakompaniide aktsiaid tõusule. Cnooci aktsia tõusis Hongkongis 4,1 protsenti. Toshiba ja Fujitsu aktsiad kerkisid üle viie protsendi, kuna ettevõtted plaanivad koostööd oma kõvakettaüksuste vahel. Sony aktsia tõusis 4,5 protsenti. Merrill Lynchi analüütikud tõstsid aktsia hinnasihti, kuna koondamised võivad suurendada ettevõtte kasumlikkust.

Meretranspordiindeks Baltic Dry tõusis kuuendat päeva, seekord 2,5 protsenti. Hiina suurima laevakompanii laevaehituse ja remondiüksuse Cosco Corp Singapore aktsia tõusis 5,6 protsenti, 85 Singapuri sendile. Jaapani suure laevakompanii Mitsui O.S.K. Linesi aktsia tõusis 3,6 protsenti, 604 jeenile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2009, 10:26
Otsi:

Ava täpsem otsing