Noop: Merko on negatiivset mõju ülehinnanud

14. jaanuar 2009, 20:49

Ma arvan, et Merko võiks ikka Merko juurde
jääda, vastas A. Le Coqi juht Tarmo Noop päevaküsimusele, milline ettevõte võiks
nime vahetada järgmisena.

Eile teatas holding-firma AS Merko Grupp oma nimevahetusest, saades nimeks AS Riverito.

"Kui meie omal ajal nime vahetasime, siis me võtsime pigem vana tagasi," märkis Noop. "Kuid ma ei usu, et nimevahetus ettevõttel midagi muuta võiks. Ma arvan, et nad on ülehinnanud seda negatiivset mõju. Ma ei oska sellesse nimesse AS Riverito kuidagi isegi mitte suhtuda," ütles ta.

Investorite Liidu juhatuse liige Heldur Meerits märkis, et temale kõlab Riverito tobedalt. "Mina pole nimesid siiani väga tähtsaks pidanud, kuid Riverito kõlab tobedalt. Teistele ettevõtetele ei hakkaks soovitama nimevahetust," kõneles Meerits.

Tema hinnangul inimeste mälu nüüd nii pikk ka pole, eks see väike abi nimevahetuse näol on suhteliselt lühike. "Ma arvan, et sellised teod võiks pigem tegemata jätta," leidis ta.

Riigikogu liige Evelyn Sepp aga uskus, et Merko Grupi nimevahetus aitaks Merko tagasi riigihangetele. "Tegelikult tundub mulle, et ettevõtted, kes on juba orienteeritud ekspordile, on oma nimevalikul sellega ka algusest peale arvestanud. Ja siseturul toimivatele ei tahaks küll mina olla see 3 peotäie mulla pealeviskaja...," rääkis Sepp.
"Merko kaasus tundub mulle seejuures siiski põhjendatud olevat, sest mis muu kui nimevahetus neid uuesti riigihangete võidureele ikka tagasi aitaks. Kui aga nimevahetusega ei kaasne sisu ümberehitamine või turgudel ümberorienteeriumine, pole ka uuel vormil mõtet," nentis riigikogulane.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2009, 20:49
Otsi:

Ava täpsem otsing