Ivari Padar: pangad on nõus hädas laenajatele paindlikkust pakkuma

ÄP 15. jaanuar 2009, 00:00

"Rahandusministri mure on see, et situatsioonis, kus võib eeldada töötuse kasvu ja olukorra pingestumist, oleks inimestel oma eluasemelaenude teenindamise osas paindlikkust. Pankadel on õnneks vastutustunnet tulla kriisisituatsioonis laenajatele vastu. See on andnud mulle julgust ja usaldust, et 2009. aastal on võimalik neid probleeme lahendada," lausus rahandusminister riigikogu ees.

"Mitte kellelegi ei ole vaja tühjalt seisvaid kortereid, tühjalt seisvat kinnisvara, kõik pangad on huvitatud sellest, et neid lepinguid oleks võimalik positiivselt jätkata, ja see on kogu selle töö esimene etapp," ütles minister.

"Kogu selle töö teine etapp on võimaliku garantiisüsteemi väljatöötamine, et kui olukord veelgi süveneb, halveneb ja töötute arv suureneb - millised saaksid olla siis riigipoolsed garantiid ajutiste intressileevenduste rakendamisel," lisas Padar.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing