Maa-amet teenis mullu maade müügilt 90 miljonit

15. jaanuar 2009, 09:14

Maa-amet teenis mullu maade müügiga riigile
ligi 90 miljonit krooni.

Maa-amet müüs eelmisel aastal keskkonnaministeeriumi volitatud asutusena riigivaraseaduse alusel ja avaliku enampakkumise korras 89,3 miljoni krooni eest 131 riigile mittevajalikku kinnistut. Nende kogupindala oli 449,5 hektarit.

Aasta varem võõrandas maa-amet 48 kinnistut kogusummas 98,7 miljonit krooni, mille kogupindala oli 36 hektarit. 2006. aastal müüdi 155 kinnistut 104,6 miljoni krooni eest. Toona oli nende kogupindalaga 92,6 hektarit.

Müüdud maatükkide pindalaliselt suur erinevus võrreldes eelnevate aastatega tuleneb maa-ameti teatel asjaolust, et 2008. aastal alustas amet põllu- ja metsamaade enampakkumist. Need on aga pindalalt oluliselt suuremad kui varasematel aastatel müügis olnud elamu-, äri- ja tootmismaad.

Maa-amet kavatseb kommunikatsioonijuhi Andres Põllu sõnul jätkata tänavu intensiivselt riigile mittevajalike kinnistute müüki avalikel enampakkumistel, pöörates suuremat tähelepanu just põllu- ja metsamaadele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2009, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing