USA suurim pank Bank of America kahjumite ees

15. jaanuar 2009, 14:00

USA varade poolest suurim pank Bank of
America võib saada valitsuselt veel abi, et neelata alla Merrill Lynci
ülevõtmisega tekkinud kahjumid, kirjutab Bloomberg.

Täpsemad detailid selguvad 20. jaanuaril, sest siis teatab Bank of America (BofA) ilmselt oma esimesest kvartalikahjumist 17 aasta jooksul. USA valitsus on panka juba 25 miljardi dollariga toetanud.

Detsembris kinnitasid BofA juhid valitsuse esindajatele, et võivad Merrilli ülevõtmisest taganeda, sest viimasel on liiga halvad majandustulemused. Valitsus veenis siiski tehingut lõpule viima, sest Merrilli kukkumine oleks finantssüsteemi veel ühe valusa keeristormi toonud.

BofA aktsia hind kaotas mullu 66 protsenti ning veel 30 protsenti tänavu pärast 6. jaanuari, mil panga juht Kenneth Lewis teatas töötajaile, et ettevõtte tulemused jäävad ootustele alla. Eile kauples aktsia allpool 10 dollari piiri, seda esimest korda alates 1992. aastast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. April 2009, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing