Trichet: 2% pole veel tingimata lõpp

Sirje Rank 16. jaanuar 2009, 00:00

"Kui see oleks piir, kust edasi ei minda, siis ma seda ka ütleks," lausus Trichet. Samas kordas ta, et pank ei taha langeda "likviidsuslõksu", kus intressid on juba nii madalad, et nende muutmisega pole enam võimalik majandust stimuleerida.

Euroopa Keskpank langetas eile euroala enim jälgitud baasintressi 50 baaspunkti võrra, 2 protsendile, mis on läbi aegade madalaim intressitase.

Pank põhjendas otsust euroala inflatsioonitempo olulise aeglustumise ning majandusaktiivsuse arvatust kiirema nõrgenemisega. Oktoobrist on euroala intressid alanenud 225 baaspunkti võrra. "Järgmine oluline nõupidamine on märtsis," ütles Trichet. Selleks ajaks on pangal ka uued majandusprognoosid. Veebruaris seega euroala intressides muutusi oodata ei ole.

Analüütikute hinnangul tuleb Triche'l intressikärpeid jätkata. Deutsche Banki valuutastrateegi Henrik Gullbergi hinnangul peab ka Euroopa Keskpank minema "allapoole 1 protsendi piiri", USA ja Jaapani keskpanga kannul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing