Gunnar Laak: eelistame saneerimisavaldusele pankrotimenetlust

16. jaanuar 2009, 17:18

Eelistasime pankrotiavaldust, sest
saneerimisväljavaated on operaatorina tegutseval ettevõttel – kel vara
sisuliselt pole – üsna kesised, ütles OÜ Laulasmaa Hotellid juht
Gunnar Laak.

"Praeguses olukorras, kus kliendivoog on olulisel määral vähenenud – mõjutades vastavalt ka prognoositavate tulude laekumist –, ent ettevõtte püsikulud jäävad põhiliselt samale tasemele, on tõsiste makseraskustega silmitsi seismine teatud mõttes paratamatus," selgitas spaajuht maksuvõlga.

Laak lisas, et maksuametile võla tasumise aeg selgitatakse pankrotimenetluse käigus. "Seadusest tulenevalt ei jäänud ettevõtte juhatusele muud võimalust kui pankroti algatamine," märkis ta.

Laulasmaa spaa juht kinnitas, et läheb pankrotimenetlusele vastu ebameeldivate tunnetega. "Usun, et positiivset meeleolu ei tekita see ei meie töötajates ega klientides. Teatud mõttes tuleb leppida paratamatusega," möönis Laak.

Edasised tegevused kujundatakse tema sõnul pankrotimenetluse käigus. "Saneerimisväljavaated on operaatorina tegutseval ettevõttel, kellel enda vara sisuliselt ei ole, üsna kesised. Seetõttu eelistasime saneerimisavaldusele pankrotiavaldust," sõnas ta.

Laak märkis, et ettevõtte tulevik selgub lähiajal. "Kuna vara ei kuulu operaatorile, ei ole meil midagi müüa. Tundub igati loogiline ja loomulik, et rajatud hotelli- ja spaakompleks jätkab ka tulevikus klientide teenindamist. Millisel kujul ja millal, selgub ilmselt juba lähinädalatel," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing