Eesti Post: me ei teeni pensionite kojukandelt miljoneid

17. jaanuar 2009, 14:54

Eesti Post lükkab ümber Eesti Päevalehe
poolt avaldatud arvutuse, justkui teeniks ettevõte 60 kroonise pensionite
kojukandelt aastas 5 miljonit krooni kasu.

Eesti Posti juhatuse esimees Ahti Kallaste ütles, et pensionite kojukande teenuse osutamine pole ettevõttele tulus äri, vaid riigi poolt seadusega pandud kohustus.

„Eesti Post on ettevõte, kes osutab teenust. Igal teenusel on oma kulude struktuur, mis on ettevõtte ärisaladus ja ei kuulu avalikustamiseks. Suuremad kulud pensionite kojukande teenusel on tööjõukulu, sularaha käitlemine ja transpordikulu. Kõigis neid kuludes sisaldab teatud osas püsivat ja muutuvat komponenti. Postivõrgu kulu ei sõltu teenuste mahust ja käibest, sularaha veo hind on seotud veoringiga ja ei ole sõltuv pensionite mahust,“ märkis Kallaste.

Kallaste lisas, et enne 1. veebruari ei ole teada, kui paljud inimesed pensioni kojukande teenust kasutama hakkavad ja samuti pole teada, kui palju inimesi elektroonilise postipanga arenedes seda teenust veel aasta teisel poolel kasutavad. Teenuse omahinna arvutused on tehtud pensionite-toetuste väljamaksete tänase struktuuri pealt – 67% linnades, 33% maal. Maal on teenuse osutamine kallim kui linnas, aga kliendi käest on võetud ühtset hinda üle Eesti. Linnas teenuse osutamine on katnud osaliselt ka maal teenuse osutamise kulusid. 1. veebruarist ilmselt maal osutatava teenuse osakaal suureneb ja linnas väheneb, mistõttu on Eesti Posti teatel asjade selline esitamine Eesti Päevalehes selgelt ennatlik, spekulatiivne ja pahatahtlik.

Ettevõte teates, et on igapäevaselt ühenduses nii Sotsiaalministeeriumiga, kui Sotsiaalkindlustusametiga, et muutuvas olukorras operatiivselt infot vahetada. Kokkulepe osapoolte vahel on, et järgmisel nädala saadakse juba täpne arv, kui palju 1. veebruarist pensionikande teenust tarbima hakatakse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. January 2009, 14:54
Otsi:

Ava täpsem otsing