Advokaadielu pole meelakkumine

18. jaanuar 2009, 11:43

Väljakujunenud arvamus, et advokaadiamet
kindlustab piimajõed ja pudrumäed, kehtib vaid 14,5 protsendi Eesti advokatuuri
liikmete kohta.

Palju advokaadid on oma tegevuse lõpetanud. „Põhjused on erinevad, kuid siiski traditsioonilised. Naiste puhul tavaliselt lapsepuhkus. Teistel õpingud ja kvalifikatsiooni tõstmine nii Eestis kui piiri taga või siis pikaajaline haigus,“ rääkis Eesti advokatuuri esimees Aivar Pilv dv.ee-le.

Mitte just harvad pole Pilve sõnul ka juhud, kus advokaadid ja nende vanemabid huvituvad riigiteenistusest, mis omakorda lammutab müüti, nagu oleks advokaatide tulu riigiteenistuja omast suurem. Inimene, nagu teada, otsib ju ikka kohta, kus on parem.

„Advokaadi tegevuse lõpetamine vastuolude tõttu? Siis peatatakse tegevus aastaks. Seda juhtub siiski üsna harva, ausalt öelda ei tule praegu ühtegi juhust meelde, seda peab advokaadi kantsleri käest täpsustama,“ rääkis Pilv.

„Eelmise aasta 31. detsembriks oli 665-st advokatuuri liikmest tegevus peatatud 97-l,“ teatas kantsler Kristel Voltenberg. Peatamine toimub, kui advokaat pole juriidilist teenust osutanud kolmel järjestikusel kuul. Sobimatuse või ebakompetentsuse tõttu pole ühegi advokaadi tegevust või liikmelisust siiski peatatud. Eelmisel aastal polnud ka ühtegi juhust, kus advokaat oleks pidanud lahkuma distsiplinaarkaristuse tõttu.

Voltenbergi sõnul on neil kõigil endiselt õigus tegeleda oma professionaalse kvalifikatsiooni tõstmisega.
Kõige rohkem „peatamisi“ jääb aastasse 1996, mil pingerida juhtisid advokaadibürood Raidla Lejins Norcous (8), Sorainen (7) ning Tark Co (6).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 12:13
Otsi:

Ava täpsem otsing