Laar kutsub Savisaare debatile

18. jaanuar 2009, 17:20

Kuna blogides üksteisele kirjutamine on
Mart Laari ära tüüdanud, kutsub ta oma oponendi Edgar Savisaare avalikule
debatile küsimuses, milliseid eelarveridu Keskerakonna arvates kärpida tuleb, et
Eesti eurokõlbulikuks saaks.

IRLi esimees Mart Laar meenutab oma blogis Savisaarelt nädalapäevad tagasi saadud õnnitlusi nähtava käe osa tunnustamise pärast majanduses. „Õnnitlusi on alati meeldiv saada, kuid paraku pean jätkuvalt tunnistama, et Keskerakonnale ei lähenda selline tunnustus mind küll kuidagi,“ kirjutab Laar.

Tema sõnul oleks tõesti meeldiv, kui nende arusaamad nähtava käe rollist kokku langeksid, paraku tundub Laarile, et nii see siiski pole. „Keskerakond on oma hoiakutes otsekui eesel kahe heinakuhja vahel, kes teadmata kummast süüa lõpuks nälga sureb. Sellel taustal pole imestada, et Keskerakonna osalusega tegutsenud valitsused on oma järeltulijatele ikka kokku keetnud paraja supi, mille helpimisega neil kõvasti vaeva tuleb näha,“ nendib poliitik ja lisab, et samas pole hetkel Eestil aega minevikus toimunut klaarida, vaadata tuleb tulevikku.

Laar kirjutab, et Eesti edukad majandusreformid poleks olnud võimalikud, kui me poleks algusest peale pööranud piisavalt tähelepanu avalikule käele, mis ettevõtluse arenguks vajalikud tingimused lõi. Selline konservatiivne hoiak eristab tema sõnul Eestit nii Venemaast kui Lätis ning on meil võimaldanud kiirelt areneda.

„Keskerakond pole paraku avaliku käe tähendust kunagi mõistnud. Kord käsitletakse seda jõuna, mis kehtestab eriolukordi, murrab lahti võiladusid, viib sisse talongi- või tsekisüsteemi. Teise äärmusena on Keskerakond aga valmis valitsemisest hoopis loobuma, lastes näiteks põhja euroga ühinemise,“ märgib Laar, kelle hinnangul näib Keskerakonna arusaam nähtavast käest kõige rohkem avalduvat nähtava korruptsiooniga Keskerakonna juhitud omavalitsustes Tallinnas, Narvas ja Pärnus.

„Ning sellel taustal on mul oma heale oponendile Edgar Savisaarele lihtne küsimus: kas ta peab vajalikuks, et Eesti läheb hiljemalt 2011.aastaks üle eurole ning kui vastus on jaatav, siis milliseid eelarveridu selleks Keskerakonna arvates kärpida tuleb. Ning kuna blogides üksteisele kirjutamine hakkab ära tüütama, siis kutsun oma head oponenti samas avalikule debatile selles küsimuses,“ viskab Laar Savisaarele kinda.

Debati detailid võivad Laari sõnul kokku leppida juba kummagi poliitiku peasekretärid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. January 2009, 20:07
Otsi:

Ava täpsem otsing