Tööstus loobus võitlusest Saaremaa juustu nime pärast

20. jaanuar 2009, 14:34

AS Saaremaa Piimatööstus otsustas lõpetada
aastaid kestnud ponnistused geograafilise tähise “Saaremaa juust”
registreerimiseks, kirjutas Oma Saar.

“See asi on nii keeruline ja nagu tagantjärele selgub, ka mõttetu,” ütles Oma Saarele Saaremaa Piimatööstuse tegevjuht Andi Saagpakk. Saagpakk selgitas, et geograafilise tähise kasutamise ainuõiguse saaks tööstus vaid juhul, kui õnnestuks tõestada, et Saaremaalt varutud piim on väga erilise maitsega.

Ainult sellest, et piim on Saaremaal varutud, ei piisa. “Kui mõni teine Eesti piimatööstus tõestab, et nende piim on täpselt samasuguse maitsega, siis on neil samasugune õigus kasutada Saaremaa nime sõltumata sellest, kas see tähis on meil registreeritud või mitte,” rääkis Saagpakk.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. January 2009, 14:34
Otsi:

Ava täpsem otsing