Padari nõunik rääkis 18 200 krooni eest

Kadri Jakobson 21. jaanuar 2009, 00:00

Ehkki rahandusministri Ivari Padari ja ministeeriumi nõuniku Märt Kivise mobiililimiit on kuus 2500 krooni, kerkisid nende mobiiliarved mullu oktoobris sedavõrd suureks, et siseteenuste asekantsler Anneli Susi Persidski otsustas need tagantjärele tehtud käskkirjaga erandkorras hüvitada. Samuti hüvitati kõrgem mobiiliarve veel kahele ametnikule, ehkki kord näeb ette, et üle kuulimiidi kerkinud summa tuleb riigiametnikul oma palgast kinni maksta.

Minister Padari mobiiltelefoni limiiti suurendati tagantjärele oktoobris 6009 krooni võrra, nõuniku Kivise kõnede piirmäära 15 702 ja Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonnajuhataja Martin Põderi kõnede limiiti 1946 krooni võrra.

Käskkirjas on toodud selgituseks, et kõigi kolme kõnelimiiti suurendati seoses oktoobrikuise lähetusega USA-sse ja vajadusega seal kasutada mobiiltelefoni.

Kantsleri käskkirjaga võib teenistuja erandkorras vabastada piirsummat ületavate kulude hüvitamisest, kui see on tekkinud teenistusülesannete täitmisel, teatati ministeeriumist viitega kantsleri käskkirjale.

Ivari Padar viibis USAs 8.-15. oktoobrini, kus ta osales Washingtonis Maailmapanga ja IMFi aastakoosolekul.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing