Trigon: eluasemeturul algab elavnemine kõige varem

Virge Lahe 21. jaanuar 2009, 00:00

Eile Briti-Eesti kaubanduskoja korraldatud seminaril ettevõtlusmaastiku ja finantsturgude väljavaadetest 2009. aastal tõi Roosimaa välja kolm segmenti, kus algab taastumine kõige varem.

"Eluasemeturg on esimene, kus algab elavnemine kõige varem," märkis Roosimaa. Teise segmendina nimetas ta jaekaubandust, mis tema sõnul on üks viimaseid, kus languse põhi saavutatakse. Kolmandana nimetas ta infrastruktuuri. See on tema hinnangul ka põhiline, mida omavalitsused ära saavad teha. "Turg hakkab muutuma, siis, kui emotsioonid muutuvad positiivseks," uskus Roosimaa, kelle sõnul on negatiivse signaali andmisel olnud oma osa ka meedial. Ta uskus, et taastumine tuleb paari aasta pärast.

Kesk- ja Ida-Euroopa investeerimisekspert, Cicero Capitali tegevjuht James Oates ei vaata Eestile lühiajaliselt optimistlikult, sest põhi on veel saavutamata, aga pikaajalises plaanis ei ole Eesti olukord tema arvates üldsegi halb.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:54
    Otsi:

    Ava täpsem otsing