Eesti töötud pürgivad üha enam välismaale

21. jaanuar 2009, 08:31

Tööturuametisse pöördub aina rohkem
inimesi, kes tunnevad huvi töövõimaluste vastu piiri taga. Kuna koondamised on
tabanud teisigi riike, pole sageli ka välismaal sobivat tööd pakkuda.

Koondamiste tõttu on suurenenud huvi töötamise vastu välismaal, kinnitas tööturuameti Ida-Virumaa osakonna EURES-spetsialist Natalja Rabeko, kes jagab infot Euroopa riikide elu- ja töötingimuste ning vabade töökohtade kohta, kirjutas Põhjarannik.

Rabeko sõnul on keskmine tööhuviline 25-40aastane. Tema jutule tulevad nii need, kes on siin koondatud, kui ka inimesed, kes töötavad, aga otsivad piiri taga suuremat teenistust. Samuti on selliseid, kes juba töötasid välismaal, kuid jäid seal tööta ja soovivad kuhugi mujale minna. "Näiteks on ju teada, et Soomes on kaotanud töö rohkem kui 40 000 ehitajat," rääkis ta.

Kõige rohkem uurivad idavirulased töövõimalusi Skandinaavias: Rootsis, Soomes, Norras.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2009, 08:31
Otsi:

Ava täpsem otsing