Pudelist LED-lamp saab energia päikeselt

21. jaanuar 2009, 20:34

Taastuvenergiale keskenduv ettevõte miniWiz
on valmis saanud uue valgusti nimega Solarbulb. Et seadmest valmistada nii sise-
kui välitingimustesse sobiv valgusti, tuleb see kruvida tavalise plastpudeli
otsa.

Las Vegases toimunud tehnoloogiamessil CES esitletud Solarbulb laeb endasse 3-4 tunni jooksul päikesevalgust, misjärel toodab 0,18-vatine lamp kuue tunni jooksul LED-valgust. Ilmastikukindla kattega lampi saab keerata igas suunas, et päikeseenergiat paremini kätte saada. Sensor lülitab lambi pimeduse saabudes sisse, seega ei kuluta lamp energiat valgel ajal, kirjutas Physorg.

Kui pudel täita veega, saab valgust võimendada, samuti aitab see lampi stabiilsena hoida tuulistes tingimustes. Ettevõte loodab, et uued lambid sobivad säästlike ja huvitavate valgustitena paljudesse majapidamistesse.

Solarbulb pole veel müügil, kuid paljudes erinevates värvides valgusti peaks hakkama maksma umbes 250 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2009, 10:10
Otsi:

Ava täpsem otsing