Rõõmus töötaja on usin töötaja

21. jaanuar 2009, 20:13

Majanduslangus, aina masendavamad uudised,
uksele koputav potentsiaalne töötus… ja tuju ongi juba nukker. Mis tooks
inimeste igapäeva veidi rõõmu ja emotsioone?

Üheks kasvava populaarsusega variandiks on telerimängud. Eriti need, mis panevad mängija ekraani ees korralikult rabelema. Selle valdkonna lipulaevaks võiks pidada 2006. aastal välja tulnud Nintendo Wii konsoole.

Alates turuletulekust on neid müüdud 15,4 miljonit ning 8 miljonit konsooli, mis müüdi eelmise aasta esimese 11 kuuga, ületasid Bloombergi andmetel Microsofti Xbox 360 ja Sony PlayStation 3 ühendatud müügitulemused.

Asjal on iva. Nintendo meistrid on lisaks tavamängudele, kus tuleb kedagi maha kõmmutada või kellestki kiiremini rallitada, välja tulnud ka näiteks tennise, golfi, jooga ning muude vehkimist ja ringijooksmist nõudvate mängudega.

Lisaks füüsilise vormi parandamisele toimub meelierutav liikumine ka hoopis teises keskkonnas, kus igapäevased töised mured vaevama ei tule.

Kuna mängud on tavapäraselt loodud kuni neljale inimesele (mõnel juhul kuni 12-le), saab ühtlasi meeldivalt aega veeta pere seltsis. Tavapärase õppeedukuse kontrolli ja tööjuttude asemel jääb õhtut meenutama palju nalja ja (heatahtlik) revanšihimu.

Miks mitte kasutada mänguvõimalust ka näiteks kontoris pärast lõunat, mil töömesilasi tavapäraselt ründab järsult kerkinud veresuhkrust tingitud unisus?

Õnnelik töötaja on usin töötaja – pool tunnikest päevas töömõtetest eemal annab kahtlemata rohkem innukust ja häid ideid järelejäänud töötundideks. Lisaks saab liikuda veidi suurem osa kehast kui vaid sõrmed, mis hoogsalt klaviatuuril klõbistavad.

Kuigi ülemused tahaksid ilmselt alluvaid näha tõsiste rügajatena, oleks rõõmus kollektiiv ilmselt oluliselt produktiivsem. Või mis?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2009, 20:14
Otsi:

Ava täpsem otsing