Tamkivi: metsaomanike maksulangetuse vastu on rahandusametnikud

21. jaanuar 2009, 09:48

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ütles
erametsandusorganisatsioonide esindajatega kohtudes, et tema toetab metsaomanike
maksukoormuse vähendamise ettepanekuid, rahandusametnike tasandil on aga
jätkuvalt vastuseis.

Eesti Erametsaliidu tegevjuht Ants Varblane ja juhatuse esimees Ando Eelmaa tõdesid, et tulumaksukohustuse tõttu on Eesti metsaomanik ja Eesti metsamajandus tervikuna lähinaabritega võrreldes kehvemas konkurentsipositsioonis.

Eesti saeveskid ostavad praegu toorainet innukalt Lätist, kuna tulumaksuvabastuse tõttu on lätlastel võimalik puid märkimisväärselt odavamalt müüa.

Varblase sõnul on kahetsusväärne, et majanduskriisi tingimustes läheb osa ekspordituludest, mis võiks Eesti inimesteni jõuda, riigist välja. Vabastades metsaomanikud tulumaksust, paraneks ka metsatööstuse olukord eksporditurgudel. Keskkonnaminister toetab metsaomanike maksukoormuse vähendamise ettepanekuid. Rahandusametnike tasandil on aga jätkuvalt vastuseis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2009, 09:48
Otsi:

Ava täpsem otsing