Maadleja pakub aasta filmielamuse

Rivo Sarapik 23. jaanuar 2009, 00:00

Mickey Rourke mängib rolli, mis on justkui talle kirjutatud. Pahelise ja metsiku minevikuga näitleja ja poksijana särab ta endist maadlejat Randy "Jäär" Robinsoni mängides võimsalt. Kusjuures, Rourke ei olnud lavastaja esimene valik peaosatäitjaks. Jumal tänatud, et Nicholas Cage ja Sylvester Stallone olid muude projektidega rohkem hõivatud ega saanud filmis kaasa lüüa.

Ehkki peategelase tõttu on filmis olulisel kohal maadlus, ei ole tegemist maadlusfilmiga, mida ainult alfaisased õlle ja rasvase vorsti seltsis kaema võiksid minna. Maadleja on hoopis inimlik lugu endisest tippmaadlejast, kes töötab pärast oma hiilgeaegu supermarketi laos ning teenib lisaraha kohalikes koolides ja võimlates maadlusfännidele võitlust etendades, autogramme jagades ja maadlusnodi müües.

Filmi kulgedes saab aga selgeks, et etendus pole respekteeritud meistri jaoks pelgalt rahateenimisviis - maadlusringi põgeneb ta mõttetu ja kiusliku maailma eest pakku.

Filmidega "Pi" ja "Reekviem unistusele" avalikkuse tähelepanu pälvinud lavastaja Darren Aronofsky film lisab lisaks hobile rohmakale sportlasele inimlikkust läheduseotsingutega vananeva strippari (Marisa Tomei) seltsis ning äraleppimispüüdu kaugenenud tütrega (Evan Rachel Wood).

PÖFFil pea täissaalile läinud film ei petnud publiku ootusi ja vaatajad valisid selle 2008. aasta festivali publikulemmikuks. Tunnustus sellega aga ei piirdu. Võideti Veneetsia filmifestival ja kaks Kuldgloobust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing