Audiitorid pidasid üheskoos sõjaplaani

23. jaanuar 2009, 08:25

Eelmise aasta lõpus toimunud Audiitorkogu
teabepäeval leiti, et varade hindamisel peaks audiitorid jätkama konservatiivset
joont.

"Kõigi audiitorite tähelepanu juhiti muutunud majanduskeskkonna mõjule raamatupidamise aruannetele ja auditi riskidele," sõnas Rödl Partner Audit OÜ juhatuse liige ja audiitor Mart Nõmper.

"Olen ühel meelel nendega, kes arvavad, et varade hindamine eelmise aasta kohta on koostatud aruannetes on raskem, kuid mitte võimatu," ütles samuti teabepäeval osalenud Audiitorteenuse OÜ juhatuse liige Kersti Liibert.

Ernst Young Baltic ASi partneri Ivar Kiigemägi sõnul on rahvusvahelistes audiitorfirmades kindlasti grupisiseselt antud juhiseid kuidas sel aastal varasid hinnata. "Tuleb olla konservatiivne, aga mitte liiga mustadesse toonidesse langeda," on põhimõte tema grupis.

Ootamatule olukorrale on juba reageeritud isegi globaalselt. Näiteks kui senini pigi ostetud võlakirju kajastama õiglases väärtuses, siis praegu võib ühest varaklassist teise tõstes kajastada väärtpabereid nende soetushinnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 08:50
Otsi:

Ava täpsem otsing