Roheline energia Antarktikas kanda kinnitamas

23. jaanuar 2009, 10:46

Antarktika näib olevad surnud ja külmunud
piirkond, kust ei ole kuigi palju energiat saada. Samas ei tasu unustada, et
suurel osal lõunamandrist esineb polaarpäev ning Antarktis on ka üheks
tuulisemaks kohaks planeedil Maa.

Antarktika poolsaarel asuv briti uurimisjaam Rothera kasutab päikesepaneele koguvõimsusega 15 kilovatti. Rothera baasis töötava teadlase William Ray sõnul saab seal päikeseenergiat koguda efektiivsemalt kui näiteks Londonis, kirjutas CleanTechnica.

Ka tuuleenergia on Antarktikas üha laiemalt levimas. Uus-Meremaa Scotti uurimisjaama püstitatakse tuuleturbiinid, mis aitavad edaspidi kokku hoida 500 000 liitrit kütust aastas. Austraalia Mawsoni baasile toodavad kaks tuulikut elektrienergiat juba aastast 2003.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2009, 16:40
Otsi:

Ava täpsem otsing