VIDEO Tederiga: vorst vorsti vastu tehingud panevad varjama

23. jaanuar 2009, 18:49

Õiguskantsler Indrek Teder ütes Äripäevale
antud intervjuus, et erakonnad varjavad oma rahastajaid, sest kardavad vorst
vorsti vastu tehingute ilmsiks tulekut.

Äripäeva aasta parima loo valimisel sai teise koha preemia Koit Brinkmann artiklite eest, mis paljastasid Keskerakonna varjatud rahastamise.

Äripäev tõmbas saladuseloori viimaste aastate ühelt varjatumalt teemalt - kuidas toimub Keskerakonna rahastamine? Keskerakonna mõjukate poliitikute kontrolli all olev sihtasutus Jüri Vilmsi Sihtkapital annab välja ajalehti Kesknädal ja Vesti Dnja. Keskerakondlased on aastaid kiivalt varjanud Jüri Vilmsi Sihtkapitali toetajaid ja sellele asutusele rahaülekannete tegijaid. Seni polnud ajakirjanikel õnnestunud hankida dokumente, mis tõendaksid, et sihtasutuse kaudu käib Keskerakonna toetamine.

Äripäev paljastas ühe Keskerakonna rahastamisskeemi. Ettevõtted kannavad Jüri Vilmsi Sihtkapitali kontole summa, mis kulub Kesknädala ja Vesti Dnja väljaandmise finantseerimiseks, ning jäävad ise avalikkuse eest varjatuks. Sellise rahaülekande tegi Tallinna Farmaatsiatehas ja Urmas Sõõrumaale kuulunud ESS Grupp. Pärast Äripäeva paljastust põhjendasid asjaosalised rahaülekandeid reklaamiteenuse ostuga. Neid reklaame aga tegelikult ei ilmunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2009, 19:09
Otsi:

Ava täpsem otsing