Meerits: kiirelt küpsenud poliitbroiler kukub elus läbi

24. jaanuar 2009, 14:13

Ettevõtja Heldur Meerits ütles Kuku raadio
saates “Keskpäevatund”, et Maret Maripuu sarnased poliitbroilerid peaksid enne
ministri kohale asumist proovima kätt rahulikumates ametites, sest kukuvad muidu
läbi.

Saatekülalisteks olnud sotsiaaldemokraat Hannes Rumm ning ettevõtja Heldur Meerits sotsiaalminister Maret Maripuu juhtumit analüüsides, et liiga paljudel noortel poliitikutel puudub reaalse elu ja töö kogemus.

Meeritsa sõnul oli Reformierakonna taktika Maripuu ametissejätmisel, et virisevad, unustavad ära ja elu läheb edasi, kuid nüüd tõstatub teravalt küsimus, kas poliitik peab olema vaid häältetooja või peab ta omama ka mingit administratiivset võimekust.

"Kas tal (Maret Maripuul - toim) puudub nüüd administratiivne võimekus või valiti vale inimene kantsleriks, tulemus on üks. Et oled lihtsalt häältemagnet või atraktiivne, sellest üksi ei piisa," selgitas ettevõtja.

Poliitik Hannes Rumm märkis: "Minu meelest on tegemist poliitbroileritega. Reaalse elu kogemust ei ole ja viimase 15 aastaga on neid poliitbroilereid väga palju peale kasvanud. Kui nad on oma poliitilisest süsteemist väljas, neil kogemust ole ja kipuvad kõrbema. Peaks olema laialdasem elukogemus kui sekretäri ja kohvikeetjana, kellest oled välja kasvanud tubliks häältekogujaks."

Meerits lisas: "Kogemus on ka väärtus. Poliitbroilerid võiks enne kätt proovida rahulikumates ametites, ehkki raketina on uhke karjääri teha."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2009, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing