AUTOD: elegantne nagu E-klass

Sven Tallo 25. jaanuar 2009, 18:53

Täiesti uue Mercedes E-klass universaali
esmaesitlus toimub poole aasta pärast Frankfurt Motor Show’l,
kirjutas Automedia.

Automedia spioonifotograafidel õnnestus aga Saksamaal teha detalirohkeid pilte autost, mis seekord polnudki väga tugevasti maskeeritud. Mercedes kasutab uuel autol SBC-pidurisüsteemi asemel tavapäraseid pidureid, mis – tõsi küll – on nt võimelised end lombist läbi sõites kuivatama ja kurvis pidurdama just vajalikku ratast. On võimalik, et terve mudeliperekonna lisavarustuse nimekirja tulevad komposiitmaterjalpidurid, alustades mõistagi AMGst.

Uus E-klass aimab järgi S-klassi rattakoopalaiendusi, iseloomulikku küljejoont ja suuri põrkeraudu. Hoolikalt voolitud lai iluvõre, korrapärasemad õhuvõtuavad ja kiilukujuline profiil annavad W212le sportlikuma üldmulje, mida on selgesti näha isegi universaalkerega auto puhul. Disaini algfaasis oli E-klass väga Lexuse moodi (nt täisnurksed esituled ja ka tagatuled). Viimane tõik on otsekui pilge, kuna pigem Lexus LS’i tuntakse Mercedese kopeerimise poolest, siiski on Stuttgartil veel küllalt aega E-klassi lihvida.


W212te iseloomustav tunnus on juhti abistavad seadmed: auto aitab juhil püsida õigel sõidurajal, jälgib juhi silmade liikumist ja teetingimusi, tuvastab liiklusmärke jne. Autol on ka stabiilsusseade, mis arvestab külgtuule ja teekalde muutustega ning isegi rehvi kulumisastmega. Mootorivalikusse kuuluvad tavapärased V6 ja V8 jõuallikad, aga ka E 63 AMG (ka universaalkerega!) tarbeks valmistatav vabalthingav 6,3 liitrise töömahuga enam kui 500 hj arendav V8.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2009, 16:42
Otsi:

Ava täpsem otsing