Ida-Virumaa korterite hind kohati kasvas

Hannes Hallik 26. jaanuar 2009, 00:00

Ida-Virumaal kahanes korterite ostu-müügitehingute arv mullu viiendiku võrra, keskmine ruutmeetri hind langes kaheksa protsenti.

Narva-Jõesuus, Kiviõlis ja Püssis korterite keskmine ruutmeetri müügihind võrreldes 2007. aastaga hoopis tõusis. Narva-Jõesuus on hinnatõusu põhjustanud uus eliitaarne korterelamu, kus korterite ruutmeetrihinnad on 30 000 krooni. Kiviõlis ja Püssis aga on hinnatõus seotud varasemate liiga madalate hindadega ning amortiseerunud korterelamute lammutamisega, tänu millele kadusid ära eriti odavad elamispinnad.

Väikestes asumites tõstavad keskmist tehinguhinda juba üksikud kallimad tehingud ja nii ka möödunud aastal juhtus.

Turul lähevad paremini kaubaks just kvaliteetsed elamispinnad, kuna inimesed ei soovi enam remondi peale raha ja aega kulutada. Sel aastal tõuseb nõudlus hea asukoha ning renoveerimis- või viimistlustasemega elamispindadele. Hind pigem tõuseb kui langeb.

Kinnisvaraturul tervikuna võib edasine langus toimuda vähesel määral veel kevadeni, arvestades pankade konservatiivsust ja ostjate kartust laenukohustusi võtta. Suve hakul toimub sesoonne elamispindade nõudluse kasv, mis peaks kaasa tooma turu elavnemise ja eeskätt hea asukohaga kvaliteetsete elamispindade hinnatõusu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing