Riigikogu kingib helilooja Arvo Pärdile kinnistu

26. jaanuar 2009, 12:55

Riigikogu majanduskomisjon kiitis täna
heaks keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ettepaneku võõrandada Keila vallas
Laulasmaa külas asuv Liivametsa kinnistu helilooja Arvo Pärdile tasuta.

Majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul toetas komisjon Keila valla Laulasmaa elanike initsiatiivi üksmeelselt. Laulasmaa rahvas on palunud kinkida riigil Arvo Pärdile maad, et tagada tunnustatud heliloojale tema elukoha lähistel rahulik loomekeskkond. "Arvo Pärt on meie rahvuslik uhkus ning tänast otsust võib vaadelda ka kui tänuavaldust," lausus Klaas.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi väljendas heameelt, et aastatepikkune saaga on jõudnud positiivse otsuseni. "Laulasmaa küla elanike initsiatiivi saab siinkohal vaid kiita," ütles ta.

Taotlus kinkida Arvo Pärdile maad pärineb Laulasmaa piirkonna elanike seast ning vastava ettepaneku esitas Keila vallavolikogu keskkonnaministeeriumile. Vastavalt riigivara seadusele otsustas riigikogu majanduskomisjon keskkonnaministri ettepaneku alusel võõrandada Liivametsa kinnistu tasuta Keila vallale, kelle pädevuses on maatüki tasuta võõrandamine Pärdile.

Arvo Pärt on Eesti Muusikaakadeemia ja Sydney Ülikooli audoktor, Rootsi Kuningliku Muusikaakadeemia liige, American Academy of Arts and Letters auliige ning mitmete kõrgete auhindade ja preemiatega pärjatud helilooja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing