Ülevõtmiste mahakandmised võivad ulatuda 2,6& triljoni kroonini

26. jaanuar 2009, 14:33

Euroopa ettevõtete ülevõtmistega seotud
mahakandmised võivad ulatuda 214 miljardi dollarini, kuna aastakümne
jooksul maksti kõrget hinda, vahendab Bloomberg.

Dow Jones Stoxx 600 indeksisse kuulub 28 ettevõtet, mille turuväärtus on madalam firmaväärtusest. Suuremad sellise probleemiga ettevõtted on Alcatel-Lucent ja Telecom Italia. Firmaväärtus, mis tekib bilanssi ettevõtete ülevõtmistel, jääb tõusvatel turgudel sageli tähelepanuta.

JPMorgani analüütikute hinnangul võivad Stoxx 600 ettevõtted kanda maha firmaväärtust 214 miljardi dollari (2,6 triljonit krooni) ulatuses. Varasem rekord oli 2002. aastal 93 miljardit dollarit, kui telekomid kandsid maha mobiilside kolmanda põlvkonna 3G oksjonitel ostetud litsentside väärtusi.

Alcatel-Lucent võib olla sunnitud kandma maha 6,61 miljardit dollarit firmaväärtust. Telecom Italia firmaväärtus hüppas enam kui 44 miljardile eurole, kui ettevõte ostis üle Itaalia mobiilsideettevõtte.

"See saab olema esimese kuue kuu teema börsidel," ütles Bob Parker Credit Suisse Asset Managementist. "Kui miski on hinnatud x-iga ja see on nüüd väiksem kui x, peaks aktsia hinnaliikumine seda kajastama. Juba surve all olevad ettevõtted jäävad surve alla," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 14:33
Otsi:

Ava täpsem otsing