Arendaja Onix Invest sipleb võlakoorma all

Kadrin Karner 27. jaanuar 2009, 00:00

Firma kogus kunagi tuntust kõrghoonega, mille ehitas Tallinnas Pirita tee äärde Eesti Näituste alale nii, et varjas vaadet tuntud ärimeeste villadest.

Onix Investist õnnestus pärast enam kui nädal kestnud kommentaarijahti saada Kriisa vastus, et maksuvõlgadega tegeletakse. "Jaanuari lõpp on olnud aktiivne, vormistamisel on viie korteri müük. Loodame, et olukord laheneb positiivselt," kinnitas ta, viibides enda sõnul komandeeringus.

Millest on võlad tekkinud, mis ettevõttest saab ja kas raskused on seotud ka Vene nn kotedžiküla projektiga (Promzhilstroy OOO), Kriisa käest vastust saada ei õnnestunud.

Ehitusmasinaid rentiva Multivara Transport OÜ suuromanik Arno Tali ütles, et Onix Investi võlg tekkis hiljuti. "Enne seda on Onix Invest korrektselt maksnud," lisas ta. Tali kinnitas, et ka grupi teise ettevõtte ja Onix Investi koostöös on alati kõik korrektselt tasutud.

Arhitektuuribüroo Põldme OÜ suuromanik Janno Põldme ütles, et halbu kogemusi tal Onix Investiga pole, ka mitte ajast, kui arhitektuuribüroo neile viimaseid töid tegi. "Viimased projektid, mis tehti - nende eest tasumisel oli kõik korras," rääkis Põldme.

Samuti kinnitas arhitektuuribüroo omanik, et koostöö Onix Investi ja Põldme OÜ vahel jätkub, kuigi praegu ühtegi projekti töös ei ole.

Maksu- ja tolliameti kinnitusel jääb Onix Investi võlg neile veidi alla miljoni krooni. Maksmata on käibemaksu, maamaksu ja sotsiaalmaksu.

Samuti on ettevõttel Krediidiinfo andmeil neli võlga pankadele. Neist üks on üle miljoni krooni ja kolm vahemikus 0,2-1 miljonit krooni. Väiksemad võlad on Hansa Inkassole, Multivara Transpordile ja Lions Group 2-le.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing